Terugblik op succesvol verlopen teamtoernooi

Maar liefst 25 teams streden om de medailles afgelopen zondag. Verdeeld over 5 groepen was de dojo in de Weezenhof van 09.00 tot 17.00 uur gevuld met enthousiaste judoka’s die allemaal streden voor hun team. Deelnemende teams kwamen uit de volgende Nijmeegse wijken; Nijmegen Noord (De Klif), de Hazenkamp ( Windroos) en de Weezenhof ( Weezenhof ). Van wat verder weg waren er teams uit Malden, Wychen, Groesbeek en Molenhoek. In alle groepen werd er op een technisch verzorgde manier gewerkt. Er waren over de hele dag dan ook totaal geen blessures. Meest succesvol waren de teams uit de Weezenhof. Of het kwam doordat ze in hun eigen dojo mochten presteren weten we niet, maar ze werkten keihard en moedigden elkaar constant goed aan. 

Onze volgende doelstelling is om in mei 2020 met diverse teams een gooi te doen naar de medailles op het District kampioenschap van Midden Nederland. Er loopt op dit moment enorm veel talent rond op de matten in onze dojo’s. Esther Polak, Rick Jaspers en het trainersteam van de jeugdselectie werken op een speelse manier wekelijks met onze judoka’s om ze beter en sterker te maken, aldus hoofdtrainer Gerrie Theunissen.

In mei worden de district kampioenschappen gehouden in de teams geboren 2011 en jonger (min 10 teams) en 2009 en jonger (min 12 teams). Judoschool Theunissen wil daar met 4 of 5 teams aan mee gaan doen. In het verleden was de Judoschool succesvol met het opleiden van individuele judoka’s. Sportarts in opleiding Jeroen Mooren haalde 2x de Olympische spelen en was 10x landskampioen, Ferenc Arts, Chistian Kersten, Karin van Dijk en Lesley van Haren deden allemaal voor Nederland mee op een EK. Het afgelopen jaar waren oud JT ers Alexe Wagemakers en Geke van den Berg mondiaal nog succesvol. Alexe begon haar judo carrière in de dojo in Beek en Geke in Groesbeek

*de jeugdselectie traint 3 tot 6 uur per week o.l.v. Mark Latta, Egbert de Goede, John van Dooren, Romy Toussaint, Swen Peek, Ton Groenewald en Gerrie Theunissen. Er zijn altijd minimaal 3 trainers aanwezig om de jeugd goed aan te kunnen sturen. 

 

 

 

 

 

Website door Siteraise