Toernooi in Lommel en Lentetoernooi Weezenhof

Wederom een succesvol weekend voor onze judoka’s

Zaterdag deden er 7 judoka’s mee aan het internationale toernooi in Lommel. In de enorme hal kwamen zo’n 600 judoka’s op de mat uit o.a. Luxemburg, Duitsland, Nederland en natuurlijk België. Onze deelnemers deden het goed en wonnen veel wedstrijden. Uiteindelijk ging Bas Folker, Roos Selissen en Isolde Wagemaker met een gouden medaille naar huis.

Zilver was er voor Jip Courbois. Brons was er voor Mare Sponselee, Coen Selissen en Aniek van Kampen. Voor Roos was het de 1e keer dat ze goud won. Proficiat!

Tijdens het toernooi in België legden we o.a. contacten met sterke clubs uit Duitsland en België om onderling uitwisselingen te organiseren. De trainers van de deze clubs waren onder de indruk van het technische judo van onze sporters.

Op zondag organiseerde Judoschool Theunissen het lentetoernooi in de Weezenhof. Liefst 110 judoka’s uit o.a. Horst, Nieuw Bergen, Groesbeek, Beek, Gendt, Malden, Molenhoek en Nijmegen deden mee. Voor veel kinderen was het hun eerste toernooi en dus een spannende dag. Het toernooi draaide 3 rondes; 6-7 jaar, 8-10 jaar en 11 jaar en ouder. Alle judoka’s ontvingen uiteindelijk een mooie medaille. Proficiat allemaal!